There was an error in this gadget

Siapa Naim??

My Photo
MohdNaim Suhaimi
seorang penulis blog 'indie'..menulis tanpa sebarang peraturan..mencari sesuatu di antara yg kabur dari pandangan...huhh!!??
View my complete profile

My Blog List

Followers

Pain..just go away..shuhhhh!!!

Tuesday, February 23, 2010

[MODE] : layan lagu Chantal Kreviazuk sambey batuk2 dan pekena susu suam..(kekononnya ubat tido laa..)

haduisss..xpasai2 ja kena lepak wad utk beberapa jam utk buat nebulizer..huhhuhuhu..apa punca tatau asyik kena serang ja sejak 2-3hari ni..aku rasa maybe suka sangat makan tamby-kai kot..org kata tamby-kai leh sejuk kan badan, tapi side-effect pon ada; batuk2..tapi apa kena mengena dgan aku yg lelah nie..huhhuhhu..xpa2..maybe tuhan nak uji kot..dari smalam lagi dok rasa xsedap badan dahh..mana dak nya,asalkan nak terlelap ja mesti kena attack..rasa macam ada org cekik leher suro ruang trakea jadi sempit..adoiyaiii.dah nasib badan maa..huhhuhhu...effect isap okok zaman2 lalu pon maybe jgak kann..xpa2,aku percayakan satu perkara ; setiap pyakit mesti ada ubat melaenkan mati..
ada crita pendek masa dalam wad tadi..macam lawak pon iya gakk..nak kata aku nie cepat prasantana,tapi ada org jgak org lain notice pasai tu..sat3..kena gelak dlu selagu...

hahahhHAHHHahhahHHAHhahhaaa..



xtaw la apa xkena dgan misi tu sampai ralit dok tgk aku..nak bagi pakai nebulizer pon leh dok temankan aku sambey dok usya rapat..tak ka pelik..apa yg lawak nya 'ayat' pembuka kata dari dia, simple sgguh cara dia dan tersangat brani, "saya suka tgk awak..harap2 slalu la boleh tgok awak lagi"...waaaalllllaaaaaa..xpa2,sbb dia good-looking and nampak macam nice girl..style rambut dia yg mahai..jarang sangat2 gurl ikat rambut macam tu..nak buat awek leh consider lagi laa( chaitttt..gatai..wawawawaaa...) kiranya spanjang dok wad pon ada teman nak bersembang laa jugak..hahhahaha...mana xnya, kalo sebelom2 nie asyik dok sorang2 dalam bilik layan tv jaa..huhhuhhu..Apapun, apa yg best, cara dia and the way she treat me mmg terbaek laahhh...u mmg best...tapi itu la pengalaman hidop...

sohaaiiii..kembali to main tittle dan kesimpulannya aku mmg xsehat..wuwuuwuu...

and satu hal lagi, nyesai sgguh pi kerat rambut,kekononnya nak kaver dari abah laa..mana x kena kaver nya,rambut panjang sket dari Rihanna dah..huhhuhhu..ingat nak panjang kan tros..baru la CHan Ho Nam, tapi kes kali nie amek Sangkai pon kira dah okay laa..huhhuhhu..

chiossssss~~!!!!

Asthma attack!!!

Monday, February 22, 2010

seksa sgguh pagi2 macam ni kena attack dgn asma..huhhuhhu..xlarat nak tembak inhaler dahh..kot satgi overdose kan susah..takot gak sbb dok rasa jantung makin laju...penat dol...dok saja2 pon leh penat..apa kes??

nak drive ke KMC sorang2 malas la plakkk..huhhuhhu..agak nya jap lagi nak kena kejut acik jgak temankn pegi buat nebulizer treatment...saket dada macam nak pecahh..wuwuuwuuu...

apa kes 2-3 hari ni asyik nak kena lelah jaa..aku x isap okok kot..huhhuhhu..ntah laa..cuaca malam2 sejuk barangkali..adoiyaiiii...nak tidoq pon susah nehhh..huhhuhhu..

knpa terancam??

Friday, February 12, 2010

seriously rasa terancam sbb aku asyik menilai diri berbanding kawan2..mana xnya, rasa macam hidop aku masih di fasa yang sama..tgk kawan2 yg laen, dari 'single' bertukar status kepada 'in a relationship'... dari 'in a relationship' tukar kepada 'engaged' dan begitu la seterus nya..tapi aku still di tahap yg sama..

okay..okayyy... tukar topic dr cerita pasal2 love kpada hal yg berkaitan dengan kerjaya..

dimana aku??
masih juga bekerja sendiri dalam keadaan terumbang ambing..aduyaiiii....secara jujur mmg aku sangat2 puas hati sbb kerja sendiri dalam bidang pemakanan..mana xnya, dari bidang kerjaya aku la secara tak langsung aku dapat 'mengenyangkan' dan menjamu org laen makan..kalo di nilai kan, mulia kot buat kerja bagi org makan nie..tapi tu laa..boleh katakan hari2 aku mengeluh..huhhuhhu..

"YA ALLAH, ampun-kan hamba-Mu yg daif ni, sepatotnya ku bersyukur atas kurniaan rezeki-MU dan bukan nya mengaku kalah ketika berjuang ke jalan-Mu"

lagi-lagi rasa terancam bila aku ter-terima satu berita dari rakan dan juga sahabat karib-ku berkenaan dgan 'seseorang' yang selangkah lagi maju kehadapan..tapi aku??huhhuhhu...mudah-mudahan aku sentiasa bersabar dan bersyukur dngan nikmat-Nya..